KATYN: DE POOLSE OFFICIEREN NEERGESCHOTEN DOOR DE DUITSERS, MET DANK AAN DE CPSU die dit artiekel had afgedrukt in de partijkrant.

21 December 1991 De bijzondere correspondent van de krant Prawda Moskovskaya, nam het laatste intervieuw met de eerste Soviet-president Michail Gorbatsjov. De presidentiele woorvoerder benoemd Grachef ons met een fotograaf,s-avonds...Presidentieel korps in het Kremlin was het donker. Of de niet werkdag in het belangrijkste bolwerk van het land, of gewoon het licht uitgeschakeld. Dekking werd alleen de vloer die zich het kantoor van Gorbatsjov. Closet ook niet werken. Begroette ons met een man nodigde ons uit om omhoog te gaan, het niet verwijderen van zijn jas.In de kamer van de secretaris, door de deur in de buurt van het bord, De president van de Sovjetunie Michail Gorbatsjof. In onze ogen sloeg de felle lichten. Twee banken waren hoog opgestapeld met kleding. In een hoek is een TV scherm gloeide. Het gerucht van de Alma-Ata, de beroemde verzameling van vooruitlopen op het einde van de tijd van Gorbatsjof en Jeltsin openen van de rekening.

Grachev gewaarschuwd-Michail Sergejevitsj nu Artjom Borovik, nadat het eenmaal ga je! Na een korte tijd in de deuropening verscheen Gorbatsjov en Borovik. Borovik vertrouwelijk verwarde voorzitter voor de schouder-te houden en groeten Raisa Maksimovna.